Corchete

Faga clic en unha pregunta para ver a resposta

Resposta:

A enfermidade celíaca é unha intolerancia alimentaria porque o proceso de rexeitamento a un alimento se produce de forma máis lenta e discreta. Porén, nunha alerxia alimentaria a reacción prodúcese de forma moi clara, definida e tipificada

O glute é unha proteína que se atopa no trigo, no centeo, na cebada, na avea, no triticale, na espelta, no kamut e os seus derivados

O único tratamento consiste en seguir unha dieta estrita sen glute durante toda a vida

A enfermidade celíaca non ten cura. A persona celíaca que segue unha dieta sen glute é unha persoa saudable

Unha de cada cen persoas poden padecela. Hai moitos enfermos celíacos por diagnosticar

Pódese padecer a enfermidade celíaca aínda que a persoa esté asintomática

A enfermidade celíaca non é contaxiosa. É unha enfermidade con unha base xenética

Estímase que a prevalencia é do 1 %

Ó ser unha enfermidade con unha predisposicón xenética existe o risco de padecela. Precísase da coincidencia de factores xenéticos e ambientais.

Gracias o traballo das asociacións, cada vez hai máis concienciación da enfermidade celíaca na poboación en xeral. Nos colexios, en algúns restaurantes, hoteis, ofrecen menús aptos para celíacos.

Nas Asociacións de celíacos de cada comunidade autónoma ou na Federación de asociacións de celíacos de España (FACE)

Na actualidade pódense atopar moitos produtos sen glute, en superficies comerciais, supermercados, tendas especializadas, farmacias, etc.

Listadealimentos2017

LISTA DE ALIMENTOS APTOS PARA CELÍACOS 2017

Img-celiacos-dia-nacional
Separador