Corchete
Dsc_1112 Dsc_1135 Dsc_1169 Dsc_1184 Dsc_1193 Dsc_1196 Dsc_1205 Dsc_1206 Dsc_1214 Dsc_1230 Cortada Dsc_1249

A Asociación de Celíacos de Galicia en colaboración  coa Consellería de Sanidade, a Unión de Consumidores de Galicia e o Foro Interalimentario, organizou unha actividade dirixida a nenos e nenas celíacas co principal obxectivo de fomentar o hábito de vida saudables.

Implicar e concienciar aos nenos/as celíacas da importancia que leva facer unha dieta sen glute, foi o principal obxectivo do taller que se realizou o sábado 14.01.2017 na praza de abastos de Pontevedra.

Nesta ocasión participaron nenos e nenas celíacas entre 5 e 12 anos, fixeron unha visita guiada cunha dietista por todos os postos do Mercado: peixes, carnes, froitas…onde se lles explicaba a importancia de tomar alimentos sans e saudables.

Despois desta visita elaboraron receitas de cociña sen glute moi divertidas.

Para o celíaco/a a dieta sen glute –único tratamento- é positiva, xa que lle  permite levar unha vida normal e unha alimentación saudable coma os demáis nenos e nenas.


Separador