Corchete

TERMATALIA 2019

Termatalia_2019

Os vindeiros días 19 e 20 de Setembro de 2019 vaise celebrar en Ourense a 19ª Feira Internacional do Turismo Termal, Saúde e Benestar.

A Asociación de Celíacos de Galicia, a cargo da Delegación de ACEGA en Ourense, vai estar presente cun stand onde todo aquel que queira poderá achegarse e recibir información sobre a Enfermidade Celíaca.

A dirección na que se vai celebrar Termatalia é: Finca Sevilla S/N 32005,Ourense

¡¡¡Anímense!!!

LER MÁIS



XORNADAS SEN GLUTE PONTEAREAS

Esta fin de semana 13,14 e 15 de Setembro vaise celebrar as Primeiras Xornadas Sen Glute, en Ponteareas, Vigo. Durante estos días realizaránse unha serie de actividades, entre elas, un obradoiro de cociña sen glute para toda a familia.

ACEGA colabora cá organización do evento para que os establecementos ofrezan a os seus clientes unha ruta de pinchos e tapas sen glute, revisando as mesmas previamente.

É importante cando se pida a tapa que se comunique ao persoal que somos celíacos/as, de xeito que os establecementos o teñan en conta á a hora de elaborala.

O listado de locais colaboradores có nome da súa tapa correspondente amósanse a continuación:

¡Anímense a desfrutar!

 

Vinoteca Eira Vella

Av. Rosalía Castro, 36860 (Ponteareas)

Tapa: Tartar do País

Tapa: Pan-Pan

 

Tapería Macdona

Rúa Paseo Matutino, 8, 36860 (Ponteareas)

Tapa: Boliño Preñao (Pan de lentella e chistorra sen glute)

Tapa: Tosta terra e mar.(Pan de pataca, salmorejo e salmón afumado)

 

Mama Fina

Av. Galicia, 6, 36860 (Ponteareas)

Tapa: Nachos con tenreira (Tortilla de millo artesá e boloñesa de tenreira, cebola vermella, cilantro e jalapeños)

Tapa: Tacos de cochinita Pibil (Tortilla artesanal con carne de cerdo especiada con aguacate acompañada de cebola encurtida)

 

Quo Vadis

Rúa Paseo Matutino, 5 - 36860 (Ponteareas)

Tapa: Tosta de polo especial celíacos (Pan sen glute e polo)

 

Casa da Triga:

Praza Maior, 17, 36860 (Ponteareas)

Tapa: Guacamole con nachos de millo (Guacamole (aguacate, cebola, sal, tomate e nachos de millo)

Tapa: Revolto de cogomelos con queixo parmesano (cogomelos, aceite, sal, ovo e queixo parmesano)

 

O tunel:

Praza Maior, 31, 36860 (Pontereas)

Tapa: Vieira á prancha con tubérculos e maionesa de quiche

Tapa: Tatari con allo branco e remolacha

Tapa: Carrillera de cerdo ao alvariño con castañas

 

Casa Ferreira

Rúa Doctor Fernández Vega, 6, 36860 (Ponteareas)

Tapa: Empratado de capachio de bacalao afumado

 

Bocateria Bocado

Rúa do Castañal, 10, 36860 (Ponteareas)

Tapa: Peituga de polo en adobo e salsa de cebola.

 

LER MÁIS


CONCURSO TAPAS PICADILLO 2019

Outro ano máis os celíacos/as poderemos desfrutar de tapas sen glute no Concurso Tapas Picadillo 2019, o cal vaise celebrar do día 13 ao 29 de Setembro, en A Coruña. Como anos anteriores ACEGA colabora coa organización para que os establecementos ofrezan tapas aptas para celíacos/as.

É importante no momento que se pida a tapa, comunicar que somos celíacos/as, para así telo en conta á hora de elaborala da maneira adecuada.

A continuación mostramos o listado de establecementos colaboradores.

Esperamos que disfrutedes!

 

Abarrote

Calle San Andrés, 53

Tapa: Chipilima

 

Alia Die

Tapa: Calle Olmos, 14

Luras á prancha con guiso de verduras

 

Bar Berry

Calle Escalinata Santa Lucía, 1-3

Tapa: Polo en escabeche con cenorias

 

Central Park

Calle Menéndez Pelayo, 7

Tapa: Lasaña de carne

 

Cevichería Sarita

Calle Menéndez Pelayo, 9

Tapa: Patata cítrica rechea sobre quinoa vermella

 

Chester FoodLove

Calle Federico Tapia 6

Tapa: Olé meus ovos!!!

 

El Local 20

Plaza Alfonso XIII, 7 

Tapa: Jambalaja

 

El Rincón de Alba

Calle Franja, 57

Tapa: Taco Recheo de Lacón con Grelos e Queixo San Simón

 

La Taberna de Alia

Calle Emilia Pardo Bazán, 17

Tapa: Pastel de gambas y porros con salsa marmita

 

Las Viudas Cheese Bar

Calle Nicaragua, 2

Tapa: Tartar de Queixo Azul

 

Lola & Cía

Calle Barrera, 3

Tapa: Patata Rechea

 

Mesón A´Tixola

Calle Florida, 37

Tapa: Raxo A`Tixola

 

Mesón Moncho

Calle Sol, 9

Tapa: Tortilla de Touciño e Cebola

 

Restaurante Morriña

Calle Olmos, 12 Bajo

Tapa: Arroz cremoso de luras e chícharos

 

Restaurante A Portela

Calle Franja, 63

Tapa: Niguiri de entraña e tuétano

 

Restaurante Manolito

Calle Ramón y Cajal, 45

Tapa: Folla de grelos e lacón confitado en aceite de pemento en po e allo negro

Tapa: Milfollas de cerdo con crema de figos secos sobre puré de patata e pemento verde

 

Selo Tapas 2.0

Calle Capitán Troncoso,  18

Tapa: Ensaladilla Rusa Mar-Tierra

 

Sushi Bar Minato

Calle Capitán Troncoso, 9

Tapa: Timbal de polbo e coliflor con codium crocante

 

The Breen´s Tavern

Planza María Pita 24

Tapa: Callos Veganos

 

The Wolf Food&Drinks 

Calle Comandante Fontanes, 17

Tapa: Cala-Mar Egeo

 

Vinoteca Cosecha 81

Calle Nicomedes Pastor, 11

Tapa: Milfolla de bonito sobre crema de mar

 

 

 

LER MÁIS


Separador