Corchete
Tapas

Ao igual que en anteriores edicións chega a Santiago de Compostela o Concurso “Santiago (é) Tapas”. Os celíacos/as poderemos gozar de tapas sen glute no evento, que se vai celebrar do 14 de Novembro ao 1 de Decembro de 2019.

Un ano máis, ACEGA colabora coa organización para que os locais ofrezan tapas aptas para o colectivo celíaco. É importante comunicar que somos celíacos/as ao personal do establecemiento á hora de pedir a tapa, para así telo en conta e elaborala correctamente.

¡Animádevos e esperamos que gocedes!

Amósase a continuación, o listado de establecementos que colaboran:

 

O Afiador

San Pedro, 28

Nome Tapa: “A vaca??? Que se comeu a horta”

 

Trasmallo

San Pedro, 21

Nome Tapa: “Otoño. Fabas de Montaña”

Nome Tapa: “Trisquel (Trilogía de Escabeches)”

 

Redeira

Orfas, 27

Nome Tapa: “El bosque”

Nome Tapa: “A Chalana”

 

Hotel Ciudad de Compostela

Avenida de Lugo, 213

Nome Tapa: “Taco de rubia galega e tuétano”

 

Antollos

Orfas, 25

Nome Tapa: “Cazola mariñeira con salsa de langostinos e augardente”

Nome Tapa: “Solombo de porco con crema de San Simón e granada”

Nome Tapa: “Bombón de tarta de Santiago”

 

A Moa

San Pedro, 32

Nombre Tapa: “Alcachofa de Outono”

Nome Tapa: “Queixo con marmelo”

 

Maria Castaña

Raíña, 19

Nome Tapa: “Conxo-cabra”

 

Los Caracoles

Raíña, 14

Nome Tapa: “Ovo, panceta e San Simón”

 

Pulpería Abastos

Ameas, Nave Nº 5 Local 107

Nome Tapa: “Espetiño de Polvo”

 

Boamar

Monte do Seixo, 8

Nome Tapa: “Cresta de Galo Celta”

 

Casa dos Xacobes

Algalia de Abaixo, 33

Nome Tapa: “Escuma de mexilón e verduras sobre crocante de arroz e algas”

 

O Piorno

Caldeirería, 24

Nome Tapa: “Langostino Escondido”

 

El Muelle

Senra, 6

Nome Tapa: “Sobremesa Doña Delfina”

 

A Carrilana

San Paio de Antealtares, 16

Nome Tapa: Poke-Bowl Carrilana

Nome Tapa: Tarta de Santiago

 

A Nave de Vidán

Av. da Mestra Victoria Míguez, 44

Nome Tapa: “Ravioli vegano recheo de couveflor e pataca”

 

Solleiros

Plaza de San Miguel dos Agros, 9

Nome Tapa: “Don Corleone”

 

O Ferro

Sempre en Galiza, 1

Nome Tapa: “Criollo Marino”

Nome Tapa: “Morro, queso e alubias”

 

ACDC

Franco, 41

Nome Tapa: “Falso Miso de Batea e Curral”

 

Ventosela

Raíña, 28

Nome Tapa: “Canalón de Lacón”

 

Rosaleda

República Argentina, 9

Nome Tapa: “Costa de Pulpo con Alioli Negro”

 

A Quinta da Auga

Paseo da Amaia, 23B

Nome Tapa: “Mexilón de Galicia”

 

Amoado

Mercado de Abastos, nave 5, Ameas, 6, 

Nome Tapa: “Pato a Laranxa”

 

A Ostrería

Mercado de Abastos, nave 5, Ameas, 6, 

Nome Tapa: “Escuma de Ourizo de Mar e San Simón”

 

Frebas

Mercado de Abastos, nave 5, Ameas, 6, 

Nome Tapa: “Cebiche de Mexilón”

 

Tapería Luas

San Pedro, 24

Nome Tapa: “Chupito de Langostinos de aquí e de alá”

 

Agarimo

Preguntoiro, 2

Nome Tapa: “Ensalada de Mar”

 

A Fuego Lento

Vilar, 25

Nome Tapa: “Chupito de Navalla, Maracuyá e Castaña”

 

Bodeguilla de San Roque

San Roque, 13

Nome Tapa: “Montadiño de Solombo de porco con castañas e queixo”

 

A Viaxe

Plaza Matadoiro, 3

Nome Tapa: “Mexilón viaxeiro”

 

Cervecería-Tapería TIM

Rúa Nova de Abaixo, 7

Nome Tapa: Huevos rotos con jamón

Nome Tapa: “Agulla de terneira guisada con pataca e yuca”

 

 

 


Separador